Makkelijk geld verdienen

Geld verdienen vanuit je woonkamer (Advertorial)

Sinds de komst van onze kinderen ben ik een thuisblijfmama. Ik heb tijdens de zwangerschap van Storm bewust mijn goede baan die ik had bij een verzekeringsmaatschappij opgezegd om altijd thuis te kunnen zijn en tijd door te brengen met mijn kroost. Die luxe – want zo zie ik dat ook echt – heb ik doordat Chris een goede baan heeft. Ik heb overigens alle respect voor moeders die door blijven werken, maar dit voelde voor mij het beste. Maar het niks om handen hebben zit niet in mijn natuur. Bovendien is een extra zakcentje toch wel welkom. Daarom ging ik op zoek naar manieren om geld te verdienen naast mijn rol als thuisblijfmama. Vandaag bespreek ik mijn bevindingen met jullie!

Bloggen voor geld
Tijdens mijn eerste zwangerschap verveelde ik me een beetje. Het bijhouden van deze blog was dan ook een leuke activiteit erbij! Maar ondanks de leuke samenwerkingen die het afgelopen jaar mondjesmaat heb kunnen doen, is het meer een hobby en zal het altijd mijn hobby blijven. Ik heb geen aspiratie om een fulltime blogger te worden en hier mijn boterham mee te verdienen. Maar er zijn zeker wel veel mensen die dat doen! Het enige nadeel is wel dat het maanden of zelfs jaren kan duren voordat je een publiek hebt opgebouwd dat interessant genoeg is voor eventuele adverteerders en samenwerkingspartners om met jou samen te werken. Het leuke eraan is dat je helemaal zelf kunt bepalen waar jouw blog over gaat en waar je doorgaans over schrijft, zodat het vaak niet eens als werken voelt.

Administratief werk
Administratief werk online kan uit de meest uiteenlopende verschillende dingen bestaan. Je kan bijv. standaard e-mails beantwoorden voor klanten, grote lappen tekst in de gewenste opmaak van de klant zetten, grote aantallen data verwerken, etc. Als je direct aan de slag wil kun je je het beste aanmelden bij een bureau dat bemiddeld tussen opdrachtgevers en mensen die het werk willen uitvoeren (jij dus).

Lesgeven
Ben je ergens goed in? Denk je dat iemand iets van jou kan leren? Spreek je een buitenlandse taal waar veel vraag naar is? Online zijn er ontzettend veel mogelijkheden om jezelf in de rol van deskundige aan te bieden aan mensen die daar behoefte aan hebben. Op Udemy kun je online (video)cursussen uploaden. Het vergt wat werk om dit op te zetten maar eenmaal geupload hoef je alleen nog maar vragen van mensen te beantwoorden die jouw cursus volgen en is het wachten tot het geld binnenrolt. Als je goed Engels spreekt kun je ook nog wel eens goed geld verdienen aan het online lesgeven in Aziatische landen. Moet je wel rekening houden met het tijdsverschil natuurlijk…

Kansspelen
Heb jij het geluk altijd aan jouw zijde en noemen ze jou ook wel eens Guus Geluk? En durf je wel een gokje te wagen? Je zou kunnen overwegen om jouw geld in te zetten bij online kansspelen. In Nederland zijn zulke websites verboden, maar er zijn vele buitenlandse gokwebsites waarbij je prima mee kunt spelen met een creditcard of PayPal account. Let wel op voor malafide praktijken. Doe altijd eerst onderzoek naar het bedrijf achter zo’n website als je ook daadwerkelijk om aanzienlijke bedragen gaat spelen. Want voor hetzelfde geldt wordt je gewoon opgelicht.

Webcammen
Dit werk is alleen weggelegd voor de echte daredevils onder ons. En ook al is het niet uitgesloten voor een man om hier werk in te vinden, is er voor vrouwen toch meer werk weggelegd in deze tak van sport. In Nederland kun je dit werk legaal doen, maar je moet je dan wel belasting afdragen. Daarom is het aan te raden om je aan te melden bij een toonaangevend bedrijf. En je moet er zeker van zijn dat je dit wil doen en goed de risico’s overwegen. Het kan namelijk zo maar eens voorkomen dat je buurman of iemand anders je treft online. Ook als je een partner hebt moet je er zeker van zijn dat jullie hier allebei achterstaan, anders zou het wel eens je relatie kunnen schaden.