Verwerken en recyclen: zo moet dat!

Er zijn veel dingen die wij in het dagelijks leven weggooien. Al is het niet eten, dan zijn het wel kleren of onderdelen. Want bij de meeste dingen weten we ook gewoon niet wat we er mee moeten doen, daarom gooien we het maar weg. Maar de meeste dingen kunnen we gelukkig recyclen of goed verwerken. Met dit lijstje weet jij zo waar je terecht moet voor de spullen waar jij vanaf moet!

 

blog_T-Mobile_recycle

 

Eten goed verwerken

Weggooien van eten is één ding, maar het slecht verwerken is het andere. De recyclemanager helpt je om je eten goed te verwerken. Met de Recyclemanager heb je altijd een plek voor wanneer je twijfelt over het eten dat je weggooit. Moet het in de groene of grijze bak? Bij plastic of bij gewoon vuil? Daarnaast kun je ook een afvalkalender opvragen wanneer jouw gemeente hier bij aangesloten is. En het mooie is dat er ook nog een app van is. Download de ‘Recyclemanager’ op bijvoorbeeld je iPhone 7 en je weet altijd wat je moet doen.

 

Elektronica recyclen

Een kapotte laptop, een telefoon die je niet meer gebruikt of een oude computer die al heel lang op de zolder staat. Wat moet je er mee? Het recyclen van dit soort onderdelen is moeilijk en meestal ook nog eens duur. Dat houdt ons snel tegen om het te doen. Maar gelukkig zijn er oplossingen die het mogelijk maken om deze onderdelen wél te kunnen recyclen. Het bedrijf Eurema wilt jouw onderdelen wel kopen om het te kunnen hergebruiken. Is dat geen super deal? Met dat zakcentje kun jij mooi een nieuw mobieltje kopen.

 

Kleding inzamelen

Elk jaar doen we het wel een keer: onze kledingkast opruimen, uitruimen, sorteren en weggooien. Handig om te weten is dat er talloze inzamelpunten zijn voor kleding. Leger Des Heils heeft misschien wel de meeste inzamelpunten. Kijk op de website van Leger Des Heils waar jij je kleding kan inzamelen. Zo komt jouw kleding toch nog goed terecht.

 

Frituurvet recyclen

Dat vieze oude frituurvet, waar laat je het? Gelukkig zijn er heel erg veel plekken waar je het frituurvet naartoe kan brengen. Zo kun je het bijvoorbeeld bij veel supermarkten kwijt in de gele kliko. Bekijk waar jij je frituurvet kan recyclen. Wat je vooral NIET moet doen is het frituurvet weggooien. Het frituurvet komt namelijk terecht in een riool. Aangezien frituurvet zo dik en vet is ontstaan er vaak verstoppingen. Hier heeft de gemeente erg veel last van.

 

Zo zijn er nog veel meer dingen die jij kunt recyclen. Let altijd goed op wanneer je iets weggooit en denk bij jezelf: had ik dit niet kunnen verwerken of recyclen?

Share Button
Tags: , , , ,
Bekijk meer berichten over: Recycle

Ontdek meer

Praat mee

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden worden aangegeven met *.