Benita

Benita in bloemen onze Suus

Hoe hou je de wereld leefbaar?

 

Blik verruimen

Opgegroeid in klein dorp tussen de uitgestrekte weilanden en oneindige landweggetjes. Altijd buiten spelen, helpen in de moestuin en genoeg vriendinnetjes in de buurt. Het was veilig en vertrouwd en de samenhang was groot. Maar voor ‘anders zijn’ was geen ruimte. Tijdens mijn studie maakte ik kennis met de bruisende energie en de diversiteit van de stad. Wauw, wat een groot aanbod en prikkelende ideeën maar ook wel heel anoniem. Jaren later besefte ik dat verschillende werelden juist het plaatje compleet maken. Meerdere inzichten leiden tot de beste oplossing. Daarom woon ik nu in een kleine stad met de uiterwaarden om de hoek.

 

 

 

Een wending in mijn leven

Jarenlang heb ik als inkoper gewerkt bij een farmaceutisch bedrijf. Daar was veel ruimte om samen te werken met leveranciers. Dat vind ik prettig omdat er meer mogelijk is als je elkaar iets gunt. Door een fusie werd ik gedwongen om uit mijn comfortzone te komen en na te denken over mijn leven.

Ik had het niet verwacht, maar vind het heerlijk om meer thuis te zijn. Geen stress meer van kinderen naar de opvang brengen en halen of racen naar de volgende afspraak. Tijd om me te verdiepen in gezond koken, natuurlijk ouderschap en vrijwilligerswerk.

 

Bijdragen aan een leefbare wereld

Ik hou ook erg van teksten en woorden. Kan me volledig verliezen in boeken, tijdschriften en internet. Ze inspireren en prikkelen me. Op de middelbare school was geschiedenis mijn lievelingsvak en ik deed niets liever dan tekst verklaren. Wat is de essentie van een verhaal en wat is de kern van een enorme berg informatie? Verhalen helpen mij om te leren van het verleden, het heden te waarderen en me te richten op de toekomst.

 

Dus kwam de wens om “iets” te doen wat goed te combineren is met aandacht voor het gezin, gezond leven en recht doet aan wat ik belangrijk vind. Want ik wil het verhaal vertellen van de kracht van delen, van samenwerken, van diversiteit, van een eerlijke verdeling van de wereldeconomie en dat elke druppel telt.

 

En prompt kwam Karin met het lumineuze idee van dit online magazine. Toeval of niet?

Het magazine Onze Suus is voor mij een manier om waardering uit te spreken voor elke bijdrage die iemand kan en wil leveren aan een leefbare wereld.

 

Nog een paar feiten over mij, Benita Blokland:

  • Het heeft een jaar proberen, leren en volhouden gekost maar ik eet nu suiker- en E-nummer vrij.
  • Ik word blij van orde, rust en regelmaat.
  • Ik kan me vinden in de gedachtengoed van ‘omdenken’ (stop met opvoeden) maar vind het verrekt lastig.
  • Oranje is mijn lievelingskleur.
  • Ik ben geen liefhebber van de sport voetbal. Toch ligt ons huis vol met voetbalschoenen, scheenbeschermers en bemodderde trainingspakken dankzij mijn fanatieke kleine mannen.
  • Zondagochtend: kerktijd! Het geeft me elke week weer stof tot nadenken.
Share Button

Praat mee

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden worden aangegeven met *.