Biologische perencake

Caroline Middelburg blogt: peren zijn nauw verwant aan de appel. Ze zijn nu volop verkrijgbaar. Het perenseizoen loopt van september tot aan de kerst. Peren zijn er in het verschillende soorten. Persoonlijk vind ik het ras Doyenne du Comice het lekkerst. Ze zijn groot en sappig.

 

Onze Suus magazine archief dec 2013 biologische perencake

 

Recept voor karamel:

60 gram ongezouten roomboter

4 el water

100 gram (kokosbloesem)suiker

2 el citroensap

 

Vet een bakblik in en verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter met de suiker, het citroensap en het water in een pan met dikke bodem. Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag. Blijf goed roeren zodat het niet aanbakt. Indien het bruin begint te zien, giet je het in het ingevette bakblik. Verdeel het over de bodem.

 

Recept cake:

4 à 5 geschilde biologische peren in parten

185 gram bloem

180 gram roomboter

150 gram (kokosbloesem)suiker

3 eieren

1 el bakpoeder

1 tl vanille-extract

 

Leg de parten peer op het karamel in het bakblik. Meng de boter, de eieren, de suiker, de bakpoeder, het vanille-extract en de bloem. Klop het geheel tot een gladde massa. Giet het mengsel op de peren en zet het 40 minuten in de oven. Keer de taart om op een bord en laat afkoelen op een rooster. Serveer er tot slot slagroom bij.

 

Hier vind je meer recepten van Caroline.

Share Button
Tags: , , ,
Bekijk meer berichten over: Recepten

Ontdek meer

Éen reactie

  1. J P zegt:

    Sorry maar dit is echt helemaal mislukt…
    Precies volgends recept gedaan maar niet gaar en heel veel vocht op de bodem…

Praat mee

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden worden aangegeven met *.